Знаете ли зошто Кристијано Роналдо нема ниту една тетоважа? Неговиот одговор го воодушеви светот!

Loading...

Роналдо на своето тело нема ниту една тетоважа поради хумана причина,  а тоа е помалку необично со оглед на контроверзниот тренд помеѓу спортските ѕвезди и натпревар кој ќе има поголема и подобра тетоважа.„Немам тетоважи бидејќи често донирам крв“, вели Португалецот кој два пати годишно донира крв.

Во многу земји како мерка на претпазливост и превенција против ширење на болести како хепатитис по изработка на тетоважите се забранува донирање на крв во период од 6 месеци до година дена. Од таа причина и Роналдо избегнува да има цртежи на своето тело.„Немам тетоважи бидејќи често донирам крв“, вели Португалецот кој два пати годишно донира крв.

loading...
Loading...