Зошто е мал бројот на судски епилози за изборните инциденти низ годините назад?

Loading...

Само три дена од стартот на предизборниот маркетинг, а обоен во тензија и бројни инциденти како никогаш досега во кампањите, за олку кус период.Само три дена од стартот на предизборниот маркетинг, а обоен во тензија и бројни инциденти како никогаш досега во кампањите, за олку кус период. Не е неопходно специјализирано знаење за да се прогнозира каков безбедносен извештај би следел по завршувањето. Сепак одредени повлечени чекори се индикации дека нештата се тенденциозно инструирани и нема да има мирна и позитивна кампања – иако за тоа со параф се обврзаа сите учесници на изборите во неделата, тврди безбедносниот аналитичар Милан Стефановски.  
Зошто е мал бројот на судски епилози за изборните инциденти низ годините назад?
Несанкционирањето во комбинација со сериозен недостиг на политичка култура- е причина за тие да останат заштитен знак на кампањите и во иднина. Време е за демонстрација на демократија и култура на политичарите, порачуваат професори.
Освен оцрнување на изборниот процес, инцидентите се притисок врз гласачите кого да заокружат на 15-ти октомври – на денот кој треба да се слави како врв на практицирање демократија.Само три дена од стартот на предизборниот маркетинг, а обоен во тензија и бројни инциденти како никогаш досега во кампањите, за олку кус период. Не

loading...