Зошто Елон е новиот Стив Џобс?

Loading...

Вчера компанијата за електрични возила – Тесла јавно ја демонстрираше новата услуга за полнење на електрични возила за само 90 секунди.Вчера компанијата за електрични возила – Тесла јавно ја демонстрираше новата услуга за полнење на електрични возила за само 90 секунди. Ако сте слушнале за Тесла, знаете дека нејзиниот основач е коосновачот на Пеј Пал сервисот за плаќање преку интернет – Елон Маск.
Странските сајтови веќе го споредија Елон Маск со Стив Џобс поради револутивната иновација која до сега никој не ја донесе на ова ниво како Елон. Неговата цел е едноставна – да ги убеди луѓето дека електричните возила се иднината.
Тесла е првата компанија во светот која произведе електрични автомобили кои се полнат за 90 секунди, а батериите за овие автомобили исто така ги продава за само 60-90 долари. Во видеото подолу, Елон Маск јавно демонстрира дела полнењето со гориво на цел резервоар одзема четири минути додека за тоа време можат да се наполнат два електрични автомобили кои сеполнат за 90 секунди еден.
Погледнете го видеото на think.mkВчера компанијата за електрични возила – Тесла јавно ја демонстрираше новата услуга за полнење на електрични возила за само 90 секунди. Ако с

loading...
Loading...