Зошто момците се опседнати со анален секс

Аналниот секс е на врвот на листата за многу момци … но не и за повеќето жени. Искусните експерти за секс објаснуваат зошто мажите се толку фасцинирани од идејата за анален секс. Еве што откриваат тие.
Тоа е табу
Во текот на историјата на аналниот секс, тој е забрането овошје. Поради овој фактор особено е привлечен за мажите.  Тие имаат тенденција да го сакаат она што не можат да го имаат, нели?
Виновни се порно филмовите
Премногу луѓе го поистоветуваат она што го гледаат во порно филмовите со она што би сакале да го искусат во нивниот сексуален живот,  а ова е особено точно за аналниот секс. Аналниот секс е стандард кога станува збор за порнографијата, па многу момци се сретнуваат со него и сакаат да го пробаат, иако претходно не размислувале за тоа.
Мислат дека секој го прави тоа
Бидејќи аналниот секс стана задолжителен елемент во порно филмовите, многу момци мислат дека пропуштаат нешто важно ако не го практикуваат.
Ги возбудува тоа што во нив е контролата
Аналниот секс се сведува на едно: моќ. Особено е интересен за луѓето кои не се особено доминантни во секојдневниот живот.
Новитет им е
Мажите ја сакаат различноста, затоа нешто што е ново и различно ќе биде особено привлечнно за нив. Многу мажи аналниот секс го гледаат како подарок од нивниот партнер, нешто ретко и посебно.
Неговата поранешна девојка го практикувала и обожувала (наводно)
Иако повеќето жени преферираат вагинален секс повеќе од анален, некои навистина уживаат во аналниот и го сакаат. Ако неговата предходна партнерка сакала анален секс, тој сигурно ќе сака да го практиктикува и со идната.
Постои многу мала или никаква шанса да забремените
На практично ниво, постои мала можност да забремените при анален секс(но технички, неговата сперма може да навлезе во вагината, што значи дека се уште треба да биде внимателен.)
Интимен е
На емоционално ниво, момците може да сакаат анален секс, бидејќи тој е многу интимен. За разлика од вагинален секс, аналениот, бара многу  подготовка, комуникација и предиграта.  Кога постои љубов и доверба, нивните партнерки се подготвени да им се предадат во потполност, што дополнително ги возбудува мажите.
Сакаат женски задник
Едноставно кажано, многу мажи го обожуваат женскиот задник и сакаат да бидат многу блиску до него.
За крај, се наметнува прашањето дали треба да пробате анален секс, иако не ви се допаѓа таа идеја? Се разбира дека не. Не правете ништо против своја волја!
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Аналниот секс е на врвот на листата за многу момци … но не и за повеќето жени. Искусните експерти за секс објаснуваа

Пронајдете не на следниве мрежи: