Зошто ноќе кога милијарди ѕвезди светат, небото е темно?

Loading...

Сте се запрашале ли зошто ноќе кога милијарди ѕвезди светат, небото е темно? Ако мислевте дека одговорот е „бидејќи сонцето ноќе не свети“, не, тоа не е точниот одговор. Ако нашето Сонце е ѕвезда, а ноќе светат милијарди ѕвезди, зошто тогаш ноќе небото е темно?
Ако сте љубопитни кликајте веднаш.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Сте се запрашале ли зошто ноќе кога милијарди ѕвезди све

loading...