Зошто новите видеа на YouTube имаат точно 301 преглед?

Loading...

Речиси секое ново видео на YouTube извесен период има по точно 301 преглед, а се чини дека тоа не е неверојатна случајност, туку постои реална причина – видео сервисот тоа го прави намерно.Кога ќе се објави ново видео и ќе почне да привлекува прегледи, Google сака да биде сигурен, дека тие прегледи доаѓаат од вистински посетители, а не дека се „наместени“ кликови од некоја компанија или поединец кој сака да привлече внимание.
Заради тоа, YouTube го паузира бројачот на 301 преглед, додека неговите системи го прегледуваат видеото и неговите копии на серверите ширум светот за да ги верифицираат посетите.
Повеќе на GSM.mkКога ќе се објави ново видео и ќе почне да привлекува прегледи, Google сака да биде сигурен, дека тие прегледи доаѓаат од вистински посетители, а н

loading...
Loading...