Зошто понекогаш од сладолед не боли глава?

Loading...

Сигурно некогаш сте почувстувале дека кога јадете сладолед, ненадејно ќе ве заболи глава, но не знаете зошто е тоа така…Се прашувате зошто се случува тоа и патем, како е возможно таков вкусен десерт да предизвика главоболка. Во го даваме одговорот во прилог.
Оваа појава се случува кога студениот сладолед доаѓа во допир со непцата бидејќи во тој миг се шират крвните садови и доаѓа до намалување на дотокот на крв во мозокот.
Прочитајте повеќе на najadise.mkСе прашувате зошто се случува тоа и патем, како е возможно таков вкусен десерт да предизвика главоболка. Во го даваме

loading...
Loading...