Зошто ви е ладно додека на другите им е топло!

Loading...

Сигурно познавате барем една личност кој носи  марама околу вратот кога температурата на воздухот  е над 20 степени. Од друга страна во  вашето опкружување сигурно има личност која секогаш  го отвара прозорот без разлика на тоа што  температурата на воздухот е близу нулата. Се разботи  за тоа што  телесната температура кај многу личности може да се разликува поради сосема неочекувани причини. Во продолжение откриваме некои од нив.
-Доколку  чувствувате ладно или  топло иако не постојат  нагли промени во температурата во просторијата  во која се ноѓате, тоа може да  значи  дека ќе се рзаболите. Во тој  случај не постои многу што  можете да сторите-  доволно  е да отидете  на доктор штом ќе забележите одредени симптоми како што се покачеа температура или слично. Не е нужно дека се работи за грип, можно  е да се јавило одредено пореметување на хормони па имате чувство дек телото ви  „гори“.
-Доколку  забалежите дека сите околу вас се замотани  во топла облека, додека вие се препотувате во тека кошула или маица, тогаш тоа никако не е добар показател.

Доколку вашето  телесно здравје е во ред можно  е повишента телсна температура да е последица на стрес предизвикан од одговорна и  тешка работа и проблематични односи  во  семејството. Единствена работа која можете да ја сторите е да го намалите бројот на обврските.
– Дури и доколку  температурата во  собата е пријатна, многумина може да се чувствуваат како  санта лед и  тоа на темел на емоционална  состојба. Истражувањата покажале дека кога луѓето  се чувствуваат изолирани, осамени или депримирани, поверојатно е да имаат чувство на студ. Спротивно на тоа, во ситуации каде што се чувствуваат поврзани и пријателски. Ненадејнато чувство на топлина може да се случи кога сме опкружени со луѓе кои сакаат да го поминуваат времето. Се разботи  за тоа што  телесната температура кај многу личности може да се разликува поради сосема неочекувани причини. Во продолж

loading...