Зошто жените сакаат постари мажи?

Ваква врска помеѓу половите постои од одамна и никогаш не ни стана комплетно јасно зошто постои оваа поврзаност меѓу младите девојки и постарите момци.
Пример за вакви парови во Холивуд има многу, како Кетрин Зета Џонс и Мајкл Даглас или Меган Фокс и Брајан Остин Грин…. Постојат неколку причини за овие врски и бракови.
Прво нешто што ги привелекува жените кај постарите мажи е искуството. Можеби не свесно, но некаде длабоко во потсвеста кај жената се појавува желбата да проба постар мажи поради идејата дека тој е поискусен и смел, и дека знае многу повеќе техники и финти во креветот од мажите на нејзина возраст.
Понатаму, секогаш постариот маж аудира и на финансиски обезбеден маж, посебно ако не бил женет до сега. Тоа значи патувања низ светот, пресоти во хотели со неколку ѕвездички, дозна на џентлменство и мал шмек на минатото.
Секако тука е и самата сигурност што доаѓа со годините.
Потсвесно, сите жени бараат човек кој е самостоен и добро заработува и кој ќе биде тука за нив, ќе може да им се посвети. А кој подобро да го направи тоа од малку постар господин, со добра работа и плата и желба за семејство?Ваква врска помеѓу половите постои од одамна и никогаш не ни стана комплетно јасно зошто постои оваа поврзаност меѓу мСекојдневно среќаваме се повеќе парови каде мажот е значително постар од жената.

Пронајдете не на следниве мрежи: