ЅВЕР: Голф со повеќе коњски сили отколку килограми!

Loading...

Компанијата Боба Моторинг е заслужна за преработката на Голф 2, кој до 300 км/ч достигнува за нешто повеќе од 9 секунди.Силата од дури 1233 КС му овозможува забрзување до стотка за само 2,53 секунди. За пренос на силата се грижи 4Motion погон на сите четири тркала. Од стотка, па до 200 км/ч забрзува за 3,16 секунди.
Во Боба Моторинг одлучија да го доведат автомобилот на трка за забрзување во германски Финстервалд за да покажат како горенаведените бројки изгледаат во живо.
Овој суперавтомобил поминува 402 метри за само 8,69 секунди, постигнувајќи брзина од 273 км/ч.
Вкупната тежина на автомобилот е 1180 килограми, а максималната брзина изнесува над 350 км/ч.
Според изглед, автомобилот остана прилично сличен на серискиот модел, па уште повеќе ќе ги изненади оние коишто ќе одлучат да го предизвикаат.
Погледнете го видеото:Силата од дури 1233 КС му овозможува забрзување до стотка за само 2,53 секунди. За пренос на силата се грижи 4Motion погон на сите четири тркала. О

loading...