Потребно е:
1 чабата леб
3 чешниња лук
250 гр шери домати (по можност и црвени и жолти ако ги имате)
150 гр козјо сирење или моцарела
10 црни маслинки
1 китка свеж босилек
маслиново масло
сол, бибер
Подготовка:
Исечете ја чабатата на малку подебели кришки. На добро загреана грил тава, на малку маслиново масло се пржат кришките од двете страни. За филот измијте ги и исушете ги мини доматите. Преполовете ги или исечете ги на четвртинки, во зависност од големината. Ситно исецкајте две чешниња лук. Во сад измешајте мини домати, сечканото козјо сирење (или сечканата моцарела), сечканиот лук, исечканите маслинки и искинатите листови босилек. Сè зачинете со сол, бибер и покријте со 4-5 лажици маслиново масло. Промешајте, па прелијте со потпечените парчиња леб.