Автор: Пулс24

Избор на уредникот

„Настел“ во тесна трка за престижната меѓународна награда „Оскари за градежништво 2020“

Градежната компанија „Настел“ е финалист на натпреварот за луксузна градба, архитектура и дизајн „Оскари за градежништво 2020“. Натпреварот ќе се одржи на 30-ти септември во Софија. Настел е номинирана со објектот „Настел […]

Издвојуваме

Асоцијацијата за корпоративна безбедност и ЦИДС потпишаа меморандум за соработка

Денес, помеѓу Центарот за меѓународни и развојни студии Скопје (ЦИДС) и Асоцијацијата за корпоративна безбедност (АКБ) се воспоставија темелите за заедничка и идна плодна соработка на полето на развивањето, организирањето […]

Вести

Научен и стручен симпозиум: „Предлог законски измени на законот за вештачење“

„Вештачењето во судската постапка е од големо значење за донесување праведни пресуди. Во нашата држава донесени се бројни закони од кривичната и граѓанската постапка и нивни измени“ – велат стручните […]

Издвојуваме

„Алкалоид“ и фондацијата „Трајче Мукаетов“ со донација од 170,000 евра за ЈЗУ „Општа болница Кавадарци“

Во текот на 2019 и 2020 година „Алкалоид АД Скопје“ реализираше донација во „Општа болница со проширена дејност Кавадарци“ во вкупен износ околу 10.500.000 денари (170.000 евра) комплетно опремувајќи го […]

Издвојуваме

„Алкалоид“ – резултати од работењето за периодот јануари-јуни 2020 година

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 10%, со двојно зголемени инвестиции во износ од над 841 милиони денари и со 111 нови вработувања во периодот јануари-јуни 2020 г. Приходи […]

Избор на уредникот Издвојуваме

Создавање на кохезивен политички, економски и безбедносен систем кој е исклучиво насочен кон НАТО и ЕУ е превентивен одговор на сајбер заканите

Изјава за Пулс 24 на безбедносниот аналитичар  м-р Милан Стефаноски. Зошто хакерските напади зачестија, прво системот на ДИК, а денес системот на неколку државни институции, која е целта? Сајбер нападите […]

Избор на уредникот Издвојуваме

Интервју со проф. д-р Атанас Козарев: Во новиот безбедносен свет важна алка ќе биде корпоративната безбедност

Професоре Козарев, вие сте еден од основачите на една респектибилна асоцијација која е фокусирана на концептот за корпоративната безбедност, термин кој се почесто се изговара во безбедносните науки, може ли […]

Издвојуваме

„Дајте музика” со нова видео порака

Јунаците од серијалот подготвија големо изненадување за крајот на оваа необична учебна година: Додека ‘Старо маало’ е принудно празно, домовите и парковите нека бидат исполнети со позитивна енергија, креативност и добра македонска […]

Издвојуваме

Сопственикот на „НИКОБ“, Кирил Лазаров, лидер за Југоисточна Европа за 2020 година

Македонскиот бизнисмен Кирил Лазаров, сопственик на националната агенција за обезбедување на лица и имот „НИКОБ“,  воедно и претседател на Македонско-бугарската стопанска комора, е добитник на високото престижно признание „Лидер на […]

Избор на уредникот

Меморандум за соработка помеѓу мпс и асоцијацијата за корпоративна безбедност, владеење на право и човекови права

Претседателот на Македонски полициски синдикат – Скопје Марјан Кицев и претседателот на Асоцијација за корпоративна безбедност, владеење на право и човекови права „Менаџер за корпоративна безбедностˮ – Скопје Атанас Козарев […]

Избор на уредникот

Премин/транзиција кај возрасните, од индиго фаза во кристална!

Премин/транзиција кај возрасните, од индиго фаза во кристална! Тоа е процес кој започнува со благо чувство дека нешто не е така како што би требало да биде. Вашите гласови во […]