Живот

Живот

Како да ја спречите навиката да го допирате лицето?

Како да ја спречите навиката да го допирате лицето? Покрај мерките преземени во многу земји, постојано слушаме за фактот дека мора да ги миеме рацете многу почесто, а специјалните предупредувања […]

Живот

Кое е најдобро превозно средство за време на коронавирус?

Возењето велосипед во близина помала од 2 метри од друг велосипедист отсекогаш претставувало опасност. Сега, кога од нас се бара да ја одржуваме нашата оддалеченост за да го забавиме ширењето […]

Живот

Најубавата фотографија од Италија: Ова бебе го победи коронавирусот, неговата насмевка го освои светот

Една убава фотографија пристигна од Италија, која трпи доста тешки последици поради пандемијата од коронавирусот. Имено, шестмесечниот Леонард излезе како победник во борбата со коронавирусот, пишува Јумама. После 50 дена […]

Живот

Михаела од Скопје го победи коронавирусот: Се чувствувам како најсреќниот човек на светот!

Михаела од Скопје го победи коронавирусот: Се чувствувам како најсреќниот човек на светот! Бројот на излекувани лица од новиот коронавирус е многу голем, а секојдневно лица од целиот свет кои […]

Живот

Во овој случај, носењето маска e повеќе штетно отколку корисно!

Во овој случај, носењето маска e повеќе штетно отколку корисно! Директорот на Светската здравствена организација (СЗО) за итни случаи Мајкл Рајан изјави дека носењето маски за лице, доколку тие се […]

Живот

Ги миете рацете и лицето, но заборавате да измиете нешто многу важно: Само вака ќе ги избркате бактериите!

Ванг Хаинг, фармацевт од болницата на Медицинскиот универзитет во Пекинг, рекол дека носењето маски и миењето раце не се доволни за заштита од коронавирусот. Познато е дека носот е „врата“ […]

Живот

Техники за релаксација со кои ќе го редуцирате стресот

Модерната динамка на животот е стресна, но особено сега кога светот се соочува со заеднички, глобален проблем. Во ваква ситуација стресот не штеди никого. Затоа, исклучително значајно е да знаете […]

Живот

Како ќе изгледаат патувањата по коронавирусот?

Бидејќи рестрикциите за движење ширум светот се се поголеми, тешко е да се замисли како ќе изгледа патувањето кога тие ќе бидат укинати. Глобалната пандемија на коронавирусот е посебно погубна […]

Живот

Коронавирусот мутира, моментално има осум видови!

Новиот коронавирус мутира како и останатите вируси и сега има осум видови кои кружат на планетата, тврдат научниците и додаваат дека добра вест е што мутациите не се смртоносни. Експертите […]