Скопје

Скопје

Неделен извештај за квалитетот на водата

ЈП Водовод и канализација – Скопје со цел подобра информираност на граѓаните на град Скопје, го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите […]

Локална самоуправа Скопје

Анкета на Агенција Рејтинг: 52,5% од граѓаните на Скопје се согласуваат дека состојбата во градот е подобрена во последните 4 години

Во рамки на редовните истражувања за потребите на Град Скопје, Агенција Рејтинг спроведе анекта за задоволството на граѓаните од работата на градската власт. Во рамки на истражувањето се мереше довербата […]

Скопје

Изгаснат пожарот во ресторанот за свадби Рагуза

Пожарот кој што избувна во угостителскиот објект за свадби ресторан „Рагуза“ е изгаснат. Противпожарната единица пристигна на лице место и по нивната интервенција пожарот е изгаснат, а според првичните информации […]

Скопје

ДЕТАЛИ ЗА ПОЖАРОТ НА ВОДНО: Пожарникарите на терен

Пожарот кој избувна на Водно наскоро ќе биде целосно изгаснет, вели командирот на скопската противпожарна бригада, Владимир Симоновски. На терен интервенираат со три против пожарни возила и активно работат на […]

Скопје

ПО ГРЕШКАТА НА ИЗВЕДУВАЧОТ, ЕКСПРЕСНО ОСЛОБОДЕНИ ДРВЈАТА НА КЕЈ

Откако граѓаните и невладините организации забележаа дека се бетонирани неколку дрвја на кеј „13 Ноември“, екипите на Град Скопје веднаш ги ослободија дрвјата. Дрвјата биле бетонирани по грешка на изведувачот, а за […]

Скопје

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ОБРАЗОВНИ АСИСТЕНТИ ВО КАРПОШ

Сите заинтересирани кандидатки и кандидати кои се заинтересирани да работат како образовни асистенти во основните општински училишта во Карпош може да поднесат барање до Основно училиште со ресурен центар „„Д-р […]

Скопје

Биолошки сигурносен кабинет – зголемена безбедност во микробиолошката лабораторија на ЈП Водовод и канализација – Скопје

Секторот за санитарна контрола при ЈП Водовод и канализација – Скопје, во чии рамки работат микробиолошка и хемиска лабораторија, ја зголеми безбедноста во рамки на микробиолошката лабораторија со набавка на […]