Магазин

Живот

Играјте социјални игри за да го задржите мозокот во добра форма и во третото доба

Во германскиот стручен весник “Психологијата денес“ прикажани се пет начин кои го забавуваат процесот на когнитивно стареење. Еден од петте добри начини да го задржите мозокот во добра форма, според […]

Живот

Ќе ве заболи срцето од очајната порака на една мајка до крадецот: Врати ми ја само косичката на мојата мртва ќерка

Кирсти Болдвин од Велика Британија се нашла на мета на крадец кој ѝ ја украл торбицата, па јавно му се обрати да ѝ врати само една работа, која ѝ значи […]

Сцена

Зорица скршена од болка

Додека сеуште е во црно и не може да се опорави од смртта на својот пријател, кум и соработник Шабан Шаулиќ, Зорица Брунцлик дожива голема трагедија која и го докрши […]