Саботна Јавна Ономатопеја

Саботна Јавна Ономатопеја

Панговски: Да ви го објаснам зборот профит и однесувањето на банките!

Да ви го објаснам зборот #профит. Профит е кога една фирма (во нашиот случај банка) работи една календарска година, исплаќа плати, сметки за струја, за одржување, за канцелариски материјал, за […]

Саботна Јавна Ономатопеја

ШАРЕНАТА ЛИНЧ ТОЛПА

Добредојдовте во СЈО (Саботна Јавна Ономатопеја) на Алекс Ванко.Во Скопје се дешава чудна шарена „спонтана“ групировка. Секој ден во 18.00 група спонтано организирани луѓе со утврдена агенда и план, нови […]

Саботна Јавна Ономатопеја

Земјата на паралелниот УМ

Добредојдовте во СЈО (Саботна Јавна Ономатопеја) на Алекс Ванко.Замисли да живееш во најмизерната држава во Европа. Замисли беда и сиромаштија на секој чекор. Замисли задолженост. Да, тие пари треба да […]

Саботна Јавна Ономатопеја

Хорхе, Чадорот и Зајакот

Добредојдовте во Саботна Јавна Ономатопеја (СЈО) на Алекс ВанкоБурна недела. Хорхе помилује, Амбасадори тропаат на порти, Заев глуми херој. Незадоволство кај „широките социјалдемократски маси“. Три дена потоа – пресврт. Раководството […]