Локална самоуправа

Локална самоуправа

За Касами ИМИЊАТА БИЛЕ КОМУНИСТИЧКИ: Коалициониот на Мицкоски ќе ги прекрстува тетовските улици

Во Тетово сè уште има многу имиња на улици и училишта кои воопшто не се совпаѓаат со етничката реалност, каде што иако најголем дел од жителите се Албанци, тие сѐ […]

Локална самоуправа

Јакимовски ги оцени советниците во Општина Карпош со тројка: Живееле во дивоградби, не гласаат за легализација

Советниците од Општина Карпош, кои живееле во дивоградби и си ги легализирале, гласаат против легализација на куќи на граѓани со комплетна документација, изјави градоначалникот Стевчо Јакимовски, кој даде оценка „добар […]

Локална самоуправа

Рекорд во Архивот на Охрид, се поголем број на посетители се заинтересирани да проверат што се чува како историско паметење

Надмината бројката на посетители во Државниот Архив ПО Охрид за првиот квартал од годината споредбено со 2022 година. Имено, заклучно со 24 април Архивот го посетиле 300 луѓе, што всушност […]

Локална самоуправа

КАВАДАРЦИ: Урнати 14 дивоградби во Тенеќе маало

Урнати се 14 дивоградби во Тенеќе маало во Кавадарци, информираа денеска од кабинетот на кавадаречкиот градоначалник Митко Јанчев. На ова место според програмата за комунална изградба на општината Кавадарци, планирано […]

Вести Локална самоуправа

ШТИП СЕ ЗАДОЛЖУВА? Штипските советници од мнозинството гласаа за издавање општинска обврзница

По пропаѓање на првиот обид за издавање општинска обрзница од страна на Општина Штип, денеска на седница на Советот на Општината почна повторно постапка за издавање обврзница во износ од […]

Локална самоуправа

Улицата “Војдан Чернодрински” во Чаир преименувана во “Оџа Атаулах Куртиши”

Улицата „Војдан Чернодрински“ во Чаир е преименуванА во „Оџа Атаулах Куртиши“ по иницијатива на општината на чело со градоначалникот, Висар Ганиу. -Трагите на Оџа Атаула Куртиши заслужуваат да останат неизбришливи […]

Видео Локална самоуправа

Два дена по карневалот, фекалии ги преплавија улиците во Струмица

Жан Дрвошанов, од партијата на Мицковски во Струмица објави видео од поплавените улици во Струмица: Вечерва Струмица, особено во делот на улица Млaдинска повторно е жртва на лошата атмосферска канализација, […]

Локална самоуправа

Реконструирани патеките во стариот градски парк во Куманово

Реконструирани се сите патеки во стариот градски парк, поставена е инфраструктурата, изграден е нов паркинг простор и игралиште за кошарка. Урбаната опрема е веќе обезбедена од изведувачот и складирана во […]