Технологија

Технологија

Како изгледа кога корисник на Самсунг ќе се префрли на Ајфон?

Резултатите од истражувањето на компанијата Стратеџи аналитикс покажуват дека дури четири од пет поранешни корисници на Самсунг се задоволни од моделот Ајфон Х, но сепак сметаат дека цената е превисока. […]

Технологија

Самсунг произведе паметен телефон кој нема интернет

Самсунг направи паметен телефен за корисници кои не сакаат да користат интернет. Галакси Ј2 Про има слични спецификации и дизајн како и останатите висококвалитетни паметни телефони на Самсунг, но не […]

Технологија

Како изгледа кога корисник на Самсунг ќе се префрли на Ајфон?

Резултатите од истражувањето на компанијата Стратеџи аналитикс покажуват дека дури четири од пет поранешни корисници на Самсунг се задоволни од моделот Ајфон Х, но сепак сметаат дека цената е превисока.Иако […]

Технологија

Има само 19 години, се збогати преку ноќ и порачува

Растот на криптовалутите направи мултимилионери од некои луѓе преку ноќ. Некои од овие нови милионери се уште се на факултет или веќе се откажуваат од него поради заработката на парите.Еден […]

Технологија

Фејсбук воведува нова опција која ќе ви се допадне

Компанијата во понеделникот првпат ги објави начелата за приватност и почна со објавување едукативни видеозаписи кои треба да ги информираат корисниците за сите околности во врска со заштитата на нивните лични […]

Технологија

Харвард ќе креира „таблета за генијалност”

Научници од Универзитетот Харвард сметаат дека „скицата на големиот мозок” направена со помош на скенери, ги потврдува заедничките точки на генијалците и на многу успешните луѓе, пишува интернет страницата „Лајф“.Структурата […]

Технологија

Вибер има нова опција, ќе ви се допадне со сигурност!

Корисниците на Вибер, отсега ќе може да користат уште една нова опција – можност за размена на фотографии и видеа кои ќе бидат избришани после гледање. По снимањето на фотографија или […]