Економија

Економија

Пандемијата и климатските промени носат поскап живот – ќе растат цените на храната

До октомври цените на храната би можеле да бидат за околу 14% повисоки од сега. Трендот што почна чани нема брзо да запре, констатираат светските аналитичари врз основа на анектите […]

Економија

Биткоин ќе стане официјално средство за плаќање во Ел Салвадор

Со серија твитови кои наидоа на огромен интерес, поддршка како и осуда Претседателот на Ел Салвадор соопшти дека Биткоин ќе стане официјално средство за плаќање во Ел Салвадор. Welcome to the […]

Економија

Милијардерите од Европа за една година станаа уште побогати

Најбогатиот човек од Европа е Французинот Бернард Арнолт, кој е и трет најбогат човек во светот На листата нема ниту еден милијардер од Балканските земји Минатата година беше генерално повеќе […]

Економија

Биткоинот повторно се искачи над 57.000 долари, Етериумот 3.500 долари

Биткоинот повторно се искачи над 57.000 долари, Етериумот 3.500 долари Крипто берзата незапирливо расне и ги надминува класичните во сите параметри. Биткоинот денеска се тргува за над 57.000 долари, и […]

Економија

Етериумот денеска продолжи да расне и достигна 3300 долари по токен

Етериумот денеска продолжи да расне и достигна 3300 долари по токен (фото: коинтелеграф) Во моментов се тргува за 3284 долари на светските крипто берзи. Вкупната вредност на Етериумот со ова […]

Економија

Биткоинот се стабилизира околу 49.000 долари по токен

Биткоинот се стабилизира околу 49.000 долари по токен за време викендот. Истовремено Етериумот или дигиталното сребро, како популарно го нарекуваат се стабилизираше на околу 2250 долари по токен. Вкупната вредност […]