Мислења

Издвојуваме Свет

ЕУ ќе се спасува, Балканот и Македонија нека му ја мислат

  Уште пред локалните избори опозициската ВМРО-ДПМНЕ предупредуваше дека можност и идеја за изградба на мигрантски кампови на територија на Македонија постои, за сега стравувањето на граѓаните, оправдано, е уште […]

Коментари

Раскол во пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ

Слабото лидерство, перењето од одговорност, немањето јасна претстава каде оди партијата конечно го земаат својот долг во последниот бастион што некогашната најјака партија во Македонија го имаше по паѓањето од […]

Коментари

Подарок за Премиерот, Министерот за Култура, советникот Висар Вишка и Мухамед Зекири

После забраната на филмот на Јани Бојаџи и орвелистичкиот начин на забрана на неговиот наградуван филм тој ја коментира на својот ФБ профил Белата Книга. Јани Бојаџи ја добил на […]

Коментари

Уставен Суд – Има ли поврзаност на уставната судика Гошева со Мицковски?

Дали ќе се руши референдумот за да се спасат Заев и Мицковски? Ова е легитимно прашање кога се знае дека Заев секојдневно тоне, но со него тоне и Мицковски. Така […]

Избор на уредникот Издвојуваме Мислења

Доста веќе со наметнати лажни величини!

Мене ми замеруваат зошто Мицкоски го пишувам професоре,некои и во коментари! Затоа што Мицкоски не може со месеци да разбере дека не е професор аналитичар како многумина,кои кажале став па […]

Издвојуваме

Војната во 2001 година почна за обединување на сите етнички територии на Албанците

Идејата беше да почнеме војна за обединување, но поради притисоците на меѓународниот фактор, таа се разви во војна за соживот. Ова е првпат по 15 години од конфликтот поранешен припадник […]

Издвојуваме

Што пренесува германскиот печат за настаните во Македонија 1903 година

По донесената одлука за кревање на востание на Конгрес свикан од раководството на ТМОРО, бил подготвен и така наречен Општ план за востанието, а територијата се поделила на седум востанички […]

Издвојуваме

Сведоштво: Како е откопуван Делчев од гробот во Баница! – плус документарен филм

На 22 април утрото, откако ги прегледал сите трупови, Тефиков наредил убиените да се погребаат според христијанските обичаи со свештеник, а труповите на Делчев и Гоштанов да се однесат во […]

Коментари

Како се гласа против Грчкиот договор, а за НАТО и ЕУ во исто време?

Како се гласа против Грчкиот договор а за НАТО и ЕУ во исто време? Навистина ова не ни е јасно. Тодоров денеска проба со ментална гимнастика да ги растегнува димензиите […]

Коментари

Хан го виде Штип, досега најголемата придобивка од референумот

Хан го виде Штип, досега најголемата придобивка од евроинтеграциите и референдумот. Па се разбира да не влеговме во ваков стрес како сега со референдумот кога ќе дојдеше Хан, па дури […]