Избор на уредникот

Избор на уредникот

„Имав само 21 години, кога во 2001 година застанав да ја бранам татковината, денес осеќам дека сум се борел за две шаки лајна“!

„Имав само 21 години, кога во 2001 година застанав да ја бранам татковината, денес осеќам дека сум се борел за две шаки лајна“! Имав само 21 години, кога во 2001 […]

Избор на уредникот

Меморандум за соработка помеѓу мпс и асоцијацијата за корпоративна безбедност, владеење на право и човекови права

Претседателот на Македонски полициски синдикат – Скопје Марјан Кицев и претседателот на Асоцијација за корпоративна безбедност, владеење на право и човекови права „Менаџер за корпоративна безбедностˮ – Скопје Атанас Козарев […]

Избор на уредникот

Премин/транзиција кај возрасните, од индиго фаза во кристална!

Премин/транзиција кај возрасните, од индиго фаза во кристална! Тоа е процес кој започнува со благо чувство дека нешто не е така како што би требало да биде. Вашите гласови во […]

Избор на уредникот Издвојуваме

Колумна на Љупчо Поповски за ДВ: Здраво. Би сакал да се слушнеме. Христијан Мицкоски!

Колумна на Љупчо Поповски за ДВ: Здраво. Би сакал да се слушнеме. Христијан Мицкоски! Признанието на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ дека се јавил кај човекот кој е дел од истрагата за […]

Вести Избор на уредникот

Инфомакс: АЛЕКСАНДАР ВЕРУШЕВСКИ Е ГОЛЕМ ПАТРИОТ: Мицкоски потврди дека се познава со синот на Зоран Верушевски, Александар

Инфомакс: АЛЕКСАНДАР ВЕРУШЕВСКИ Е ГОЛЕМ ПАТРИОТ: Мицкоски потврди дека се познава со синот на Зоран Верушевски, Александар Вест која вмровците и десничарите ја примија со голема неверица. Мицковски не само […]

Избор на уредникот

Артан Груби: „УЧК ја води владата на Република Македонија“

Артан Груби: „УЧК ја води владата на Република Македонија“ Си реков да ве потсетиме. Вакво потценување, под*бавање и тоа јавно од страна на Груби ретко се гледа. Си ги измачка […]

Избор на уредникот

Како во СССР сите пиеле од ИСТА чаша и „воопшто“ не се разболувале?

Како во СССР сите пиеле од ИСТА чаша и „воопшто“ не се разболувале? Пред прочуените советски апарати за самопослужување со газирана вода луѓето стоеле во редици, а во нив имало […]

Избор на уредникот Издвојуваме

Како во СССР се запирале епидемиите од смртоносни болести?

Како во СССР се запирале епидемиите од смртоносни болести? Советските власти никогаш не се задоволувале со половични мерки кога станувало збор за опасни епидемии. Во борбата против нив често покрај […]

Избор на уредникот

Заразени сме јас и сопругата децата ги немаме видено 15 дена: Како не ви е срам да не плукате

Заразени сме јас и сопругата децата ги немаме видено 15 дена: Како не ви е срам да не плукате „Јас сум медицинар кој чесно си ја работеше својата работа. И […]