Месо, сирење, пециво и зеленчик се подредени на табла со исцртена мрежа, така да потсетуваат на архитектонска шема. Градбите за јадење се геометриски совршено исечени или се оставени недопрени, како објекти со иновативен дизајн.
Уметникот од Стокхлом Питер Јохансон го дизајнираше вкусниот геометриски приказ направен од храна за шведската лабораторија „Ателиер Фуд.“
Оваа мртва природа која отвара апетит настојува да презентира иновација низ храната и да ја претстави целта на „Ателиер Фуд“, а тоа е да дискусијата за храната да ја поврзат со теми како одржливост, енергија, култура и урбанизација. Проектот инсистира дека храната е важен дел за многу предизвици во иднина и се обидува да пронајде решенија низ кулинарството.
Месо, сирење, пециво и зеленчик се подредени на табла со исцртена мрежа, така да потсетуваат на архитектонска шема. Гр