Влатко Ѓорчев против Мадуро а за Гваидо, во Вашингтон одушевување…

Влатко Ѓорчев против Мадуро а за Гваидо, во Вашингтон одушевување…
Не е јасно како можеа вакви ликови да не влечат за нос до децении, да ни продаваат приказни, да ни зборат за фантастични стории како во филмовите на Стенли Кјубрик. Што по фантастично тоа по привлечно.
Во меѓувреме Македонија додека они не бранеа, смени име, стана двојазична, уставот се искасапи, изгубивме идентитет… 
Ама сега на ред ни дојде Мадуро и Гваидо. Побогу дајте некој да не штипне јако и да не разбуди. Ве молиме.

Loading...