Еве Димитров што испратил. Државјанството не означува етничка припадност. Јако сме го зачувале ИДЕНТИТЕТОТ ЕПТЕН!

Loading...

Еве Димитров што испратил. Државјанството не означува етничка припадност. Во писмото кое денес Димитров му го испрати на Ципрас потврдено е уништувањето на се што е Македонско! Писмото е испратено непосредно по објавувањето на Преспа во Службен весник вчера. Во него се тврди:
– “Терминот “Националност” на втората странка дефиниран во договорот како “Македонско/Граѓанин на Северна Македонија” се однесува ексклузивно само на државјанство, но не и на ЕТНИЧКА ПРИПАДНОСТ”
– “Македонскиот Јазик” се однесува на официјалниот јазик на втората странка, признаен на третата конференција на ОН за стандардизација на географски имиња, оддржана во Атина во 1977ма година, кој спаѓа во групата на Јужно-Словенски јазици” – што ќе рече со фуснота, баш исто како што ги објавивија законот за јазици и Преспа во Службен весник со нотарска фуснота.
Сметате дека ова е исправно Димитров и Заев? Вака ли не браните? Ако е така, ај подобро не не бранете…
Извор: ДОКАЗ

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...