Еве што треба да направите со сунѓерот по секое миење: Значително ќе го намалите прекумерниот раст на бактериите

Кујнскиот сунѓер се смета за еден од највалканите предмети.
Миењето садови може да биде многу досадна работа. Подготовката на еден оброк често резултира со полн мијалник. Колку и да е тешко, потребно е да се обрне внимание на сунѓерот.

Тој се смета за еден од највалканите предмети, на кој може да се размножат голем број бактерии.

Остатоците од храна и влажната средина фаворизираат многу штетни микроорганизми. Затоа, после секое миење треба да направите една работа за да се ослободите од остатоците од храна и да го намалите процентот на бактерии.

Она што треба да го направите е прво да го ставите сунѓерчето во сад и да го посипете со една лажичка сол. Додадете една лажица оцет и на крај зовриена вода.
Оставете така да стои 15-20 минути, а потоа исплакнете го сунѓерчето под млаз ладна вода. На тој начин ќе биде подготвено за следното перење, а на овој начин можете да му го продолжите животниот век.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.