Заев за Франс Прес: Македонскиот идентитет е „црвената линија“

Loading...

Заев за Франс Прес: Македонскиот идентитет е „црвената линија“

“Покажавме колку веруваме во европските вредности и сега, кога Европа требаше да ги покаже своите европски вредности, тие не беа таму” – изјави Заев за АФП

„Тоа е прашање на самоопределување“, што е во срцето на европската идеја. „Тука е апсурдноста на целиот проблем“, нагласува Заев.

Отворените историски прашања, Заев верува дека треба да се остават во надлежност на историчарите нотирајќи дека е постигнат напредок за одредени теми. Потсетувајќи дека земјава веќе се соочила со блокада на евроинтеграциите од грчка страна како последица на што е постигнат како што вели тешкиот договор со Атина во 2018 година,

Заев додаде: ,,Покажавме колку веруваме во европските вредности. И сега, кога Европа требаше да ги покаже своите европски вредности – тие не го направија тоа.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...