Зоран Иванов: Сите фригидни кучки свршуваат на Македонија – ќе биде разрешен од Владата!

Loading...

Зоран Иванов со статус на Фејбук кој предизвика многу реакции денеска: „Сите фригидни кучки свршуваат на Македонија, Бакојани 2008-ма, Захариева 2020-та.“

Реакција на Владата: На иницијатива на премиерот Зоран Заев и на министерот за надворешни работи, Бујар Османи поведена е постапка за разрешување на Зоран Иванов од функцијата претседател и член на Надзорен одбор на Медиумската информативна агенција (МИА) поради недолична јавна комуникација и ширење говор на омраза кон владини претставници на соседот Република Бугарија.

Иванов даде и дополна на статусот за Захараиева:

За шокираните за да не се пенават толку еве ги метафорите:
“Кучка” е карактер, “фригидна” е политика, “свршува” е чин, ок?

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...