Историски говор на ИВАНОВ за бришењето на Македонската национална држава и идентитет од страна на СДСМ

Loading...

Историски говор на ИВАНОВ за бришењето на Македонската национална држава и идентитет од страна на СДСМ,
Зошто ние да бидеме единствената држава во регионот без државотворен начин. Станавме држава во која се започнува наопаку.

Историски говор на ИВАНОВ за бришењето на Македонската национална држава и идентитет од страна на СДСМ

Gepostet von Александар Македонски am Samstag, 29. Dezember 2018

Најголемо дело на секој кој сака да создаде држава, не е само просто воспоставување на уредувањето, туку пред се одржувањето на тоа уредување. Проекција на тоа уредување во иднината, во далечната иднина. Речиси секое државно уредување, колку и да е несовршено, може да опстане кратко време. 27 години независност на Република Македонија се само миг во долгата историја на човештвото и човековиот стремеж кон слобода и поредок. Нашата цел треба да биде многу потрајна. Да ја градиме Република Македонија како држава што ќе трае и ќе не надживее и нас, и нашите деца, и нивните деца.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...