И официјално, над 1 милион жртви во светот од КОРОНА ВИРУСОТ

Loading...

И официјално, над 1 милион жртви во светот од КОРОНА ВИРУСОТ

КОРОНА ВИРУСОТ продолжува да коси со застражувачка брзина. Денеска е забележана милионитата жртва.

На дневно ниво скоро секој ден глобално се пријавуваат по над 300 илјади новозаразени. Додека смртноста се движи околу 6 илјади на дневно ниво, со повремени пикови.

Само во Велика Британија се регистрирани 5.693 нови случаи на коронавирус во последните 24 часа. Додека Индија пријави над 60.000 новозаразени само во еден ден…

 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...