Калинката е симбол на здравјето, за што помагаат малите црвени зрнца

Loading...

Калинката се препорачува да се јаде свежа, во сокови, торти и колачи, смути и е симбол на здравјето.
Има многу витамин Ц како и фолна киселина, витамини А и Е во својот состав, а и многу калиум во себе.Има антиоксиданси и помага за чистење на сите токсини од телото.
Има антибактериски и антивосплителни дејства, помага за утринско гадење, болка во грло, за проблеми со апетитот.

loading...