Македонија празнува

Седумдесет и седум години од почетокот на антифашистичкото востание и народноослободителната војна денеска во Р. Македонија ќе бидат одбележани со повеќе настани организирани од Владата, Собранието, Сојузот на борците и општините Прилеп и Куманово.
По повод државниот празник 11 Октомври – Денот на народното востание, владини и собраниски делегации ќе положат цвеќе во Скопје, Прилеп и Куманово.
Премиерот Зоран Заев денеска ја предводи Владината делегација која оддаде почит и положи свежо цвеќе на Спомен Костурницата во Куманово.