Поради грешката на Владата на Заев, цел Балкан ѝ се потсмева на Македонија

Loading...

Владиниот протокол направи голема грешка вчера кога во Скопје пристигна Канцеларот на Австрија, Себастијан Курц каде пред Владата беше пречекан од премиерот Зоран Заев.
Наместо знамето на Австрија беше поставено знамето на Летонија.

За новиот “гаф” на владинот протокол се пишува во сите балкански медиуми. Веста дека австрискиот премиер Себастијан Курц беше пречекан со знаме од Латвија ја пренесоа и некои европски медиуми.

loading...