Психички здравата личност ќе ја препознаете по однесувањето – доволен е само еден знак

Loading...

Една од главните карактеристики на здравата, урамнотежена личност е способноста да зборува и да делува директно.
Без лажна скромност, без шокираност, непотребна драма, без навестувања и нејаснотии – онаа којашто преминува директно на главното, на суштината.
Од друга страна, пак, човекот кој не е во рамнотежа со себеси и е несигурен е принуден да заобиколува, да манипулира, лаже и да ја извртува вистината.
Ова однесување може да се користи и како детектор за сопствените слабости и тренирање на психичката стабилност.
Секојпат кога ќе ве уплаши директниот пат до некоја цел, размислете која болна точка ве спречува да делувате. А тогаш соберете храброст и ризикувајте, играјте со „отворени карти“.
Зборувајте јасно и гласно и однесувајте се разумно. Не играјте игри, бидејќи на никому не му е дојдено до тоа, а ваквото однесување зборува прилично лошо за вас.

Доколку ве интересира повеќе за ПСИХОЛОГИЈА ПРОЧИТАЈТЕ ТУКА

loading...