Русјаков: Како да препознаеш генетски модифициран отпад ГМО

Loading...

Како да препознаеш Генетски Модифициран Отпад (шупак, интелектуална бижутерија, полупроизвод) на фејсбук:
– се радува на договорот со Грција
– се сити на промена на име
– тврди дека „името“ ФИРОМ кое не е име, ќе сме го сменеле со достоинствено име
– тврди дека прмената на име не е промена на идентитет
– ве убедува дека немаме ексклузивно право на името Македонија, а кога ќе му кажеш дека никој не и брани на Грција да си додаде Македонија во името и дека правото на самоименување е основно човеково право почнува да ти зборува за Груевски.
– тврди дека со промена на име ништо не ни се одзема, туку ни се додава
– тврди дека договорот не ни го загрозува идентитетот на народот и јазикот
– ве убедува дека ЕУ и НАТО ќе не направат побогати, а кога ќе му спомнеш за Бугарија, Романија или Португалија (членки на ЕУ) или пак Исланд (не е во ЕУ) почнува да ти зборува за Груевски
– одма почнува да сере за бугарски пасоши, демек само вмроовци ги ваделе, а кога ќе му речеш, бидејќи ЕУ му е поважна од „некакво со име или народ“, да оди да си земе бугарски пасош и да фати накај унијата, почнува да зборува за Груевски
– се пали на Тричковски и Фрчковски.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...