СЕКОЕ УТРО ПИЕЛА ЧАША ЈОГУРТ СО ОВОЈ ЗАЧИН: ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ ОСЛАБЕЛА 7 КИЛОГРАМИ И ГО НАМАЛИЛА ХОЛЕСТЕРОЛОТ!

Loading...

Луѓето кои јадат лажица мелен ким губат три пати поголема тежина на ден во споредба со луѓето кои се на диета, но не го консумираат овој зачин, според истражувањето.
Експериментот вклучува 100 жени кои пијат чаша јогурт со малку маснотии со лажица мелен ким секое утро пред појадок. Резултатите покажаа дека тие трошеле околу 400 калории помалку секој ден во споредба со не-јогурт и ким.
По еден месец, беше објавено дека експерименталната група значително изгуби, во просек од 7 килограми и ја намали нивната содржина на маснотии за 14 проценти.


Луѓето кои јадат лажица мелен ким губат три пати поголема тежина на ден во споредба со луѓето кои се на диета, но не го консумираат овој зачин, според истражувањето.
Покрај тоа, овој зачин исто така помогна да се намали нивото на лош холестерол за 10. Научниците го објаснуваат овој ефект со тоа што содржат изобилство фитосфероли, кои имаат способност да апсорбираат холестерол и содржат супстанции кои го забрзуваат метаболизмот.
Ким исто така помага во лекувањето на: заболувања на црниот дроб и жолчката (како цироза, слаб црн дроб, рамнотежа на маснотиите), проблеми со бубрезите и мочниот меур, како што се камен, песок, уринарни проблеми, бактериски инфекции, респираторни проблеми како што е тенденцијата да се заразат , студ, грип, хроничен бронхитис, астма, пневмонија, кашлица.

loading...