Следи продолжен викенд- Ова е следниот неработен ден

Loading...

Неработен ден за Бајрам вчера, одморивме, а сега се враќаме на работните обврски.
Следен неработен ден е 14. јуни петок е празникот Духовден, кој е исто така неработен ден, па со викендот после него се добиваат три слободни дена. Ова се неработните денови до крајот на годината:
За сите граѓани на РМ
02 август (петок), Ден на Републиката
08 септември (недела), Ден на независноста, односно 09 септември (понеделник) е неработен ден
11 октомври (петок), Ден на народното востание
23 октомври (среда), Ден на Македонската Револуционерна Борба
08 декември (недела), „Св. Климент Охридски“ односно 09 декември (понеделник) е неработен ден
За граѓаните од православна вероисповед


14 јуни (петок), Духовден, петок пред Духовден
28 август (среда), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)
За граѓаните од католичка вероисповед
01 ноември (петок), Празникот на сите светци
25 декември (среда), првиот ден на Божик
За граѓаните од муслиманска вероисповед
11 август (недела), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам
За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ
22 ноември (петок), Ден на Албанската азбука
За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ
09 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур,
За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ
28 септември (сабота), Меѓународен ден на Бошњаците,
За граѓаните припадници на турската заедница во РМ21 декември (сабота), Ден на настава на турски јазик.

loading...