Сочен и кремаст колач со ананас

Потребни состојки:
4 јајца
1 шолја шеќер
1 шолја брашно
1 шолја масло
Половина шолја млеко
1 прашок за печиво
1 кора од лимон
3 лажици топла вода
За крем
500 мл млеко
4 жолчки
200 г шеќер
2 лажички брашно
1 ванилин шеќер
200 г шлаг
1 конзерва сечкан ананас
Начин на подготовка:
Измелете ги состојките за подлогата, а пред крајот додајте вода и префрлете ја смесата во тава. Вклучете ја рерната на 175 степени околу 20 минути или печете додека е готов. Откако подлогата ќе биде готова, попрскајте ја со сок од ананас и оставете да се излади.
Изматете шеќер, брашно и жолчки и додајте ги во млекото. Варете неколку минути и мешајте постојано. Откако ќе се згусне кремот, тргнете го од оган, додајте ванилин шеќер и оставете да се излади.
Изматете шлаг и додајте го во измешаниот крем, заедно со исцедениот ананас.
Премачкајте го кремот врз бисквитите и ставете го колачот во фрижидер за да се стегне.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.