Сочни и вкусни: Поховани ФИЛЕТИ од риба во пиво

Состојки:

1 кг филети од риба
400 мл пиво
осум лажици брашно
една лажичка сол
три лажици масло
брашно
трошки од леб
сусам и лен по желба

Сочни и вкусни: Поховани ФИЛЕТИ од риба во пиво

Подготовка:
Филетите треба да бидат полузамрзнати. За време на печењето ќе пуштат вода, но не целата, па ќе останат сочни.
Во пивото додадете брашно и сол, па добро изматете да нема грутчиња. Смесата треба да биде потенка, како за палачинки. Филетите посолете ги само од едната страна. Додека маслото се загрева, филетите се посолуваат.
Секое филе валкајте го во брашно, па во смесата со пиво, па во презла (во која сте додале сусам и лен по желба).
Се става во загреано масло и се пржи од двете страни до златно кафеава боја.
Послужете со ориз со зеленчук и лимон.
Пријатно!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.