Според Гардијан оскар за најдобар документарец ќе биде доделен на „Медена земја“

Loading...

Во текст кој е објавен вчера на страната на Гардијан од страна на нивниот новинат Питер Бредшо се предвидува оскар за нашиот документарец „Медена земја“. Тој направил детална анализа за тоа како ќе се одвиваат работите во сите категории. Исто така навел кој смета дека ќе победи, кој требало да победи и под трето кој требало да биде кандидат а не е…
Интересна анализа. Истата можете детално да ја прегледате на следниот линк

Авторот на овој текст во Гардијан смета дека друг документарец треба да го добие престижниот Оскар. Тоа е документарецот насловен „За Сама“ кој ја филмува опсадата на Алепо во Сирија… Подолу погледнете го трејлерот за овој документарец.

loading...