Трамп: Бројот на жртвите од “Доријан“ би бил многу поголем без моја помош

Loading...

Како што пишува “Индепендент“ американскиот претседател Доналд Трамп рекол дека бројот на жртвите од ураганот “Доријан“ на Бахамите би бил многу поголем да не била неговата помош.
Трамп му се заблагодари на премиерот на Бахамите, Ибер Мунис за неговите “прекрасни зборови“дека без помошта на САД и американскиот претседател бројот на жртви би бил многу поголем.
Официјалниот број на жртви е 43, а се верува дека стотици луѓе се исчезнати.

 

loading...