Трикот е во една состојка која му дава посебен вкус (РЕЦЕПТ)


Еве како да станете мајстор за сутлијаш.

 

 

СОСТОЈКИ:

 

  • 200 гр ориз
  • 50 гр суво грозје
  • 1 пудинг од ванила
  • 400 мл млеко
  • 1 ванилин шеќер
  • цимет
  • по желба кора од лимон

 

ПОДГОТОВКА:

 

Оризот убаво се мие, се вари во 700 мл. вода и кога ќе зоврие додадете 300 мл млеко, ванилин шеќер и шеќер по желба. Додадете суво грозје.

 

Во 400 мл. млеко сварете го пудингот, засладен по желба. Топлиот пудинг измешајте го со сварениот сутлијаш.

 

Оставете да зоврие две минути, а потоа прелијте го во длабоки чинии. Посипете со цимет и уживајте во ова фантастично кремасто задоволство.

 

– Реклама –

Пронајдете не на следниве мрежи: