Факти за вас и вашиот телефон кои ќе ве натераат да размислите

Loading...

Тој е вашиот најдобар пријател.
Секогаш е тука за вас, барем додека батеријата не се потроши. Дали сте знаеле дека просечната личност го отклучува мобилниот телефон 110 пати дневно?
Знаете ли дека мобилниот телефон има 18 пати повеќе бактерии од копчето за пуштање вода на тоалетната школка.
Ова се уште некои интересни работи за мобилните телефони.
-Мислите дека денешните телефони се скапи? Првиот мобилен телефон во Америка е продаден во 1983 година за цена од 4.000 долари
-90% од мобилните телефони во Јапонија се водоотпорни
-100.000 телефони годипшно паѓаат во вц шољите само во Велика Британија


-4 милијарди луѓе користат мобилен телефон, додека 3,5 милијарди користат четка за заби
-90% од пораките се читаат во првите три минути од испораката, па изговорот „не ја видов СМС пораката“ не е искрен
-4,7 часа минува просечен Американец на својот „паметен“ телефон
-42,5 проценти од Бразилците попрво би се одрекле од вода и струја на еден ден, отколку од својот телефон
-150 фотографии месечно прави корисник на мобилен телефон
-33 проценти од „паметните“ телефони или се губат или се кршат

loading...