Филип Петровски со предавање на Московскиот МГИМО за „проблемот Македонија“ (видео)

Loading...

Филип Петровски со предавање на Московскиот МГИМО за „проблемот Македонија“ (видео)

На неговиот веб сајт ФилипПетровски.мк тој вчера поставил предавање кое е одржано на престижниот Институт МГИМО во Москва. Од МГИМО руската дипломатија ги добива своите дипломати.

Предавањето е интересно од повеќе аспекти. Во него се предвидени промената на името и Уставот на РМ.

Петровски напишал: Во април 2017 одржав предавање на Московски МГИМО, (Moscow State Institute of International Relations) каде што зборував пред аудиториумот за Македонија и големите држави- помеѓу историја и современоста (Македония и великие державы. История и современность). Предлагам ова предавање да го погледате. И да потенцирам, ако имам можност ќе го повторам и во Вашингтон, Пекинг или пак во Ушуаија, без разлика. Тоа се моите тези.

Петровски оваа недела беше гостин и на Само Вистина:

„Само Вистина“ со Филип Петровски и Петар Колев – Македонија меѓу пандемијата и изборите

 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...