Сочна чоколадна торта која лесно се прави. Со готови кори, сѐ што треба да направите е да го изматите филот.
Рецепт за чоколадна моко торта
Состојки:
чоколадни кора
500 мл чоколадо млеко
700 гр кисела павлака
300 гр мелени бисквити
150 гр шеќер во прав
500 гр шлаг
500 мл кисела вода
Подготовка:
За филот изматете го шлагот со киселата вода. Посебно изматете ја павлаката со шеќерот во прав, па додадете ги мелените бисквити. Промешајте да се соедини, а потоа додадете 4 лажици претходно изматен шлаг и промешајте. Ако е густо, додадете уште две лажици шлаг.
Земете ја првата кора и добро посипете ја со чоколадно млеко. Кога ќе се впие, намачкајте една третина од филот, а врз него нанесете една третина од шлагот. Повторете ја истата постапка со остатокот од материјалот и завршете со четвртата кора. Посипете ја со чоколадно млеко, а горниот дел украсете го со една ќесичка изматен шлаг, чоколадни трошки или украси од шеќер по ваш избор.