ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГА ИМ СУДИМЕ НА ДРУГИТЕ!

Loading...

ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГА ИМ СУДИМЕ НА ДРУГИТЕ!

Еден ден ученикот го прашал својот Учител:
– Кажете Учителе, зошто сите мудреци не учат дека не треба да им судиме на другите? Толку ли е важно тоа? Ве молам, објаснете ми …

Учителот, постапил како и секогаш, не одговорил веднаш на прашањето, а наместо тоа му дал на својот ученик еден балон, на кој на дното  имало малку кал, и го замолил да застане пред него и да започне да го дува балонот.
– Што гледаш сега? – прашал учителот
– Ве гледам вас и балонот.
– Надувај го го уште малку. – продолжил Учителот

БЕСЦЕНЕТИ ЉУБОВНИ ЛЕКЦИИ ОД ЖИВОТОТ

ТЕКСТОТ ПРОДОЛЖУВА НА НАРЕДНАТА СТРАНА

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...