Љупчо Палевски – ФРЕДО

Loading...

Градов таман, паркинг колку сакаш, на рааат фредо, нервоза 0. Сабајлево почна денот интересно. Ми се јавува другар (20 години) инаку од ДПМНЕ, вчера бил во МЕРИОТ да си ја земе адвокатската значка, да почасти нешто, станал адвокат. На влагање во лифт, му приоѓа креатура човечка, (удбашка), пријателски јавно пред другарите му соопштува. Ај честито значка адвокатска, ама другарти Палчо ќе ти биде прв клиент. Човеков го одјебал, културно, но сметаше дека треба да ми јави.
Епа, кога сакате така, пи..ки удбашки, неписмени и продадени. Сакате од Горна Белица АЛБАНОВЛАШКА, сакате од НОВОСЕЛО ШТИПСКО да почнеме или од кај Џони Гитара Николовски, од Скопски Бардовац, секој ден со службена кола што го зимате. За ситен кеш кај Бејли се продадовте кариери бркате, а НАРОДОТ ГО БРИШЕТЕ.
Ок, е, ама запомнете, нема бегање, нема криење, фредо кркаме, по сабајле. Кешот што го покрадовте од народов се мисли на НОВОСЕЛО ШТИПСКО, или пак дигитални пасоши во ТЕЛЕФОН вградени, додека народов го бришете. Нееее уплатата од миљон долари во на Олбрајт фондацијата за Рада ордени да добива и во тинк-тенк на кисинџер да членува, од кај сакате да почнеме со тепање КОПИЛИЊА ДУПЉАЧКИ не Македонски.
За Јовче сељачината не битно, лигуш гребаторски. Затоааа, да прашам, сакате со ПОЛИТИКА или пак како што вие уживате предавнички. Како сакате душмани на овој народ, Македонски, како сакате копилиња одродени. Мислите ако направивте забуна на митингон со наивниве и добри деца што се нарекуваат КОМИТИ и разни братсва, како сакате така ќе биде, инаку ФРЕДОВО у Манда најбоље.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...