Ви треба:
150 гр варена киноа
50 гр овесна каша
1 лажица семки од тиква
1 лажица чиа семе
1 лажица сончоглед
1 лажичка сода бикарбона
неколку прстофати сол
150 гр путер од кикирики
70 мл јаворов сируп
1 лажица екстракт од ванила
50 гр чоколадни капки
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 180 степени. Во сад измешајте сварена киноа, овесна каша, семки од тиква, чиа семе, семки од сончоглед, сода бикарбона, сол, путер од кикирики, јаворов сируп и екстракт од ванила. Обликувајте топчиња. Истурете во плех обложен со хартија за печење. Печете ги бисквитите околу 20 минути, во рерна загреана на 180 степени додека не поруменат малку. Украсете со чоколадни парчиња или по желба.