Еспресо на малку поинаков начин

Вкусно и полно со енергија
Потребни состојки:
1 доза еспресо
85 милилитри млеко
Топла вода
Начин на подготовка:


Ставете ја водата во ѓезве и оставете ја да зоврие. Потоа сипете ја во шолјата во која ќе послужувате и почекајте да се загрее. Во меѓувреме, со помош на рачката за млеко од машината за еспресо загрејте го и млекото, но внимавајте да не го прегреете. Треба да го направите кремаво, на температура меѓу 65 и 70 степени Целзиусови. Кога ќе завршите со млекото, направете една доза еспресо, истурете ја водата од шолјата и сипете го кафето во неа. Додајте го и млекото, внимателно, и лесно промешајте.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.