Крцкаво пилешко во чипс со сос од таратор

Трошите малку време и напор, а ова јадење веднаш ќе стане омилен специјалитет во вашата куќа
Состојки:
400 гр пилешко бело месо
3 јајца
100 гр презла
100 гр чипс
100 гр бело меко брашно
сол
масло за пржење
за таратор сос:
400 гр краставици
сол
180 гр павлака
сок од 1/2 лимон
2 чешниња лук
копар
Подготовка:
Излупете ја и изрендајте краставицата. Посолете ја ренданата краставица за да ја испушти водата. Излупете чешне лук и исечете половина лимон. Ситно исецкајте го копарот. Исцедете ја ренданата краставица од вишокот вода. Исцедете половина лимон на краставицата. Додадете ги зачинот и лукот. Се добро измешајте со киселата павлака. Исчистете го месото и исечете го на ленти. Посолете. Подгответе ги брашното, јајцата и чипсот за похување. Искршете го чипсот и измешајте ги со презлата. Загрејте го маслото во тава. Валкајте го месото по следниот редослед: брашно, јајца, чипс со презла. Пржете го месото додека не добие златна боја. Извадете го готовото пилешко на хартија за да ги отстраните вишок маснотии. Сервирајте по желба.
Пријатно!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.