Состојки:
200 гр пилешко филе
2 чешниња лук
2 лажици сечкани билки (босилек, мајчина душица, оригано)
2 свежи домати
2 млади кромидчиња
5-6 листови рокула
1 лажица сечкан магдонос
2 супени лажици маслиново масло
1 лажица оцет
сол, бибер
Подготовка:
Прелив: Измешајте една лажица маслиново масло, оцетот, ситно сечканиот лук и билки. На загреаното преостанато маслиново масло пропржете го посоленото пилешко додека не порумени. Исечете го месото на коцки. Додадете домати исечени на кришки, млад кромид исечен на прстени и рукола исечена на помали парчиња. Истурете го преливот, додадете бибер и сол по вкус и измешајте. Одозгора посипете сечкан магдонос.